Portalele de anunțuri – un plus de vizibilitate pentru orice afacere

Ce? De ce? Și pentru cine sunt potrivite portalele sau site-urile de anunțuri?

Scopul fiecărui antreprenor este de a-și face afacerea și servicile cunoscute pentru a maximiza valoarea afacerii sale. În timp ce companile mari își permit să investească sume mari de bani în publicitate și în strategii de marketing,  firmele care sunt la început de drum trebuie să se rezume la un buget mai mic și la metode mai economice prin care să își facă afacerea cunoscută.

În mediul virtual apar din ce în ce mai multe portale de anunțuri. Fie că e vorba de Olx, Publi24 sau Ebay, scopul principal al acestora este de a face legatura între vânzător și cumpărător. Acestea sunt   ”echipate” cu bară  de căutare și categorii bine delimitate cu scopul de a oferi rezultate cât mai precise, posibilitatea de a primi recenzii de la clienți anteriori și de a fi contactat în cel mai scurt timp. Mai mult decât atât, aceste portale oferă servicii contra cost prin care anunțurile vor avea prioritate față de cele gratuite, ele apărând mereu în topul căutărilor relevante făcând ca anunțul să fie mult mai la îndemâna căutătorului (practic, să fie găsit mai rapid).

Un alt aspect foarte important este dat de combaterea înșelătoriei. Persoanele care utilizează activ aceste pagini, atât ofertanți cât și  potențialii clienți, sunt invitați să își creeze un cont (ofertanții fiind obligați pentru a-și putea posta anunțurile). Acest cont furnizeaza informații de baza și face legătura între cele doua părți pentru a minimaliza riscul experiențelor neplăcute date de falsificări și fraudă.

Aceste pagini sunt conduse de moderatori care se asigură ca anunțurile sunt corect realizate, că oferă informații suficiente pentru clienți și nu au conținut inadecvat. Acești moderatori se ocupă și de rezolvarea neînțelegerilor și verificarea plângerilor care pot fi raportate de utilizatori. Ei au posibilitatea de a bloca anunțuri sau persoane care au dat dovada de conținut, respectiv comportament neadecvat.

Cum folosim aceste pagini cât mai eficient?

  1. Alegerea categoriei

Primul pas pentru a posta un anunț într-un mod eficient este încadrarea lui intr-o categorie potrivită. Această categorie este primul element prin care are loc selecția anunțurilor afișate potențalilor clienți. Dacă anunțul se poate încadra în mai multe categorii atunci puteți testa alternativ care categorie vă oferă cel mai mare succes.

  1. Titlul

Ca în orice informare sau publicație titlul are o pondere semnificativă în captarea atenției.  Acesta trebuie să conțină cuvinte cheie, să fie la subiect și succint. O practică greșită și foarte des întâlnită este includerea prețului în titlu. Când discutăm de titlu, aplicăm principiul KISS (Keep it short and simple).

  1. Conținutul

Orice anunț trebuie să conțină informațiile de bază asupra obiectului / serviciului în cauză. Este esențial să răspundem la întrebarile ”Ce?”, ”Cum?”, ”Unde?” , ”Cât?”. Asta înseamnă că la finalul citirii anunțului potențalul client să aibă o imagine de ansamblu clară asupra ofertei. Un conținut prea lung va plictisi cititorul iar unul prea scurt nu va oferi suficiente informații pentru a trezi interesul. Cititorul are opțiunea de a cere informații suplimentare prin telefon, email sau mesaj direct pe site însă cantitatea și calitatea informației expusă în conținut este un factor important luat în considerare de clienți. Vorba aceea ”content is king!”

  1. Conținutul vizual

Fie că e vorba de o poza, un grafic sau un logo, conținutul vizual are un impact semnificativ asupra clienților. Un studiu efectuat de corporația 3M arată că un conținut vizual este procesat de 60.000 de ori mai repede decât un text. Cifrele vorbesc de la sine.

În concluzie, portalele de anunțuri sunt intrumente eficiente și economice care pot crește vizibilitatea unei afaceri, daca sunt utilizate corect. Există întodeauna posibilitatea de a cere sfatul unui expert în marketing pe această temă, care vă poate orienta și ajuta cu idei și elemente de finețe care vor amplifica rezultatele promovării.