Linkedin – Business-ul tău începe aici

Când vine vorba de o afacere în dezvoltare, unul din scopurile de bază este creșterea vizibilității. În mediul online acest lucru se traduce prin portale de socializare, anunțuri și reclame plătite. Pe lângă Facebook, rețeaua cu cea mai mare penetrare a pieței este Linkedin. Cum putem folosi Linkedin pentru a ne ajuta afacerea să înflorească???

Linkedin este o rețea de socializare orientată spre afaceri și ocuparea locurilor de muncă care a început să funcționeze în 2003. Orientarea către bussiness face ca relațile dintre utilizatori și postările să fie axate strict pe domeniul business,  datele Linkedin arătând că 4 din 5 utilizatori sunt persoane care iau decizii în afaceri.

linkedin

Care sunt instrumentele pe care le putem folosi?

  1. Crearea unei pagini pentru companie.

Prin această pagină va crește credibilitatea afacerii prin postări relevante, job-uri disponibile sau evenimente organizate. Important este distribuirea unui conținut potrivit și sugestiv pentru afacerea ta, postările să fie relevante, țintite către scopul afacerii tale. Elementul cheie este inspirarea încrederii.

  1. Grupurile Linkedin

Linkedin Groups e o modalitate eficientă de a intra în contact cu clienți, potențiali clienți sau experți în domeniile tale de interes. Simpla prezență în grupuri nu este suficientă, este indicat să intri în discuții, să te faci cunoscut prin disponibilitatea de a-i ajuta pe alții cu răspunsuri. Ideea este să-ți dezvolți o imagine de expert în domeniul tău.

  1. Produsele și Servicile

Evidențiază-ți produsele și servicile.  Oferă o descriere completă și detaliată asupra afacerii tale și a servicilor pe care le oferi. La fiecare pagină a produselor și servicilor tale poți adăuga un link care să ducă direct la site-ul afacerii tale.

  1. SlideShare

Acest instrument oferă informații legate de conținut, vizualizări și click-uri, lucru pentru care este foarte  apreciat. Prin SlideShare poți distribui prezentări și documente, portofolii, CV-uri, acesta suportând toate formatele. Conținutul poate fi distribuit, aspectul fiind ca a unui video.

Astfel, datorită numărului mare de utilizatori și a orientării către un mediu care impune profesionalism impreună cu diversele instrumente utile pentru a crea o bună experiență de relaționare împreună cu potențiali clienți sau experți în domeniu, se creează un mediu menit să ajute la dezvoltarea armonioasă a afacerii tale. Linkedin este o oportunitate de neratat!